Skischool Kitzbühel geeft lawinetraining aan jeugd

Kitzbühel – Verse poedersneeuw, blauwe hemel en een onverspoorde helling. Ondanks het verhoogde lawinegevaar is de drang om daar vanaf te skiën groot. Dat vooral de jeugd niet kan vertrouwen op ervaring en kennis willen ze in Kitzbühel gaan veranderen.

SkischoolDe scholier die twee jaar geleden om het leven gekomen is door een lawine had zelf de lawine veroorzaakt. Als reactie op dit ongeval heeft Skischule Element 3 kort daarna de actie „Sicherheit am Berg“ ingeluid. Dit jaar wordt de tweede editie van deze veiligheidsdag georganiseerd die zich op de locale scholieren en jeugd vanaf 12 jaar richt. Samen met partners zoals de bergredding, de ÖAMTC, de Bergbahn Kitzbühel en de skischolen van Kitzbühel wordt de jeugd over de gevaren geïnformeerd. Deze cursus is voor de deelnemers helemaal kosteloos.

“We weten dat we met de kosteloze actie niet alle jongeren kunnen bereiken. Maar we hopen dat de deelnemers hun kennis delen met hun vrienden”, aldus initiatiefnemer Manfred Hofer. De cursus vindt ongeacht het weertype plaats op 20 december. Om 9:00 uur wordt de cursus vanaf het Hahnenkamm dalstation gestart. Op het programma staat een zeer korte theoretische uitleg waarna er verder gegaan wordt in de praktijk. In de praktijk wordt het zoeken van een lawineslachtoffer geoefend en zijn er demonstraties van een lawinehond en helicopter.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren