Skischool Radstadt noodgedwongen gesloten

Al 15 jaar lang geeft Bernd Meissnitzer als Staatliche skileraar skiles. Nu leidt hij de grootste skischool in het in Salzburg gelegen Radstadt, een middelgroot wintersportgebied. In drukke tijden heeft Schischule Radstadt 70 tot 80 skileraren en andere werknemers in dienst. Deze banen komen nu acuut in gevaar. De skischool leider heeft namelijk nooit het Skiführer diploma behaald. Daarom loopt er sinds 2007 een rechtszaak die de rechtbank nu abrupt beëindigd heeft.

De skischoolvergunning die toen de tijd is afgegeven is nu definitief ingetrokken. Meissnitzer moet zijn skischool sluiten en mag pas weer open wanneer hij het examen van Skiführer positief weet af te sluiten.

Meissnitzer geeft aan dat hij sinds 2008 niet gezond genoeg is om de opleiding voort te kunnen zetten. Hij is geboren met een longoedeem wat hem niet in staat stelt zijn opleiding in de bergen af te ronden. “Inspanning op grote hoogte is bij deze ziekte verboden”, zegt de skileraar. Nadat hij herstelt was van zijn klachten liep hij een scheenbeenbreuk op wat wederom voor een pauze in de opleiding zorgde.

Afronding in 2017
Nu is Bernd Meissnitzer fit genoeg om begin januari opnieuw deel te nemen aan de opleiding tot Skiführer. Het probleem is dat die opleiding pas in 2017 afgronden kan worden. Tot die tijd moet zijn skischool dicht blijven. Waarom hij überhaupt een skischool in Oostenrijk kon beginnen zonder het hebben van het Skiführer diploma? “Ik had het eerste deel al afgerond en zat midden in de opleiding, toen ik te maken kreeg met de gezondheidsklachten.”

Meissnitzer hoopt op zijn minst dat het afgesloten deel van de Skiführer opleiding geldig blijft. “Het gaat om mijn bestaan. Ik weet op het moment niet hoe ik nu verder moet,” aldus de skileraar.

De advocaten van Meissnitzer zoeken naar de mogelijkheid om de skischool geopend te houden. Tot die tijd is er geen oplossing en moet de skischool gesloten blijven.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het