Skischool Radstadt noodgedwongen gesloten

Al 15 jaar lang geeft Bernd Meissnitzer als Staatliche skileraar skiles. Nu leidt hij de grootste skischool in het in Salzburg gelegen Radstadt, een middelgroot wintersportgebied. In drukke tijden heeft Schischule Radstadt 70 tot 80 skileraren en andere werknemers in dienst. Deze banen komen nu acuut in gevaar. De skischool leider heeft namelijk nooit het Skiführer diploma behaald. Daarom loopt er sinds 2007 een rechtszaak die de rechtbank nu abrupt beëindigd heeft.

De skischoolvergunning die toen de tijd is afgegeven is nu definitief ingetrokken. Meissnitzer moet zijn skischool sluiten en mag pas weer open wanneer hij het examen van Skiführer positief weet af te sluiten.

Meissnitzer geeft aan dat hij sinds 2008 niet gezond genoeg is om de opleiding voort te kunnen zetten. Hij is geboren met een longoedeem wat hem niet in staat stelt zijn opleiding in de bergen af te ronden. “Inspanning op grote hoogte is bij deze ziekte verboden”, zegt de skileraar. Nadat hij herstelt was van zijn klachten liep hij een scheenbeenbreuk op wat wederom voor een pauze in de opleiding zorgde.

Afronding in 2017
Nu is Bernd Meissnitzer fit genoeg om begin januari opnieuw deel te nemen aan de opleiding tot Skiführer. Het probleem is dat die opleiding pas in 2017 afgronden kan worden. Tot die tijd moet zijn skischool dicht blijven. Waarom hij überhaupt een skischool in Oostenrijk kon beginnen zonder het hebben van het Skiführer diploma? “Ik had het eerste deel al afgerond en zat midden in de opleiding, toen ik te maken kreeg met de gezondheidsklachten.”

Meissnitzer hoopt op zijn minst dat het afgesloten deel van de Skiführer opleiding geldig blijft. “Het gaat om mijn bestaan. Ik weet op het moment niet hoe ik nu verder moet,” aldus de skileraar.

De advocaten van Meissnitzer zoeken naar de mogelijkheid om de skischool geopend te houden. Tot die tijd is er geen oplossing en moet de skischool gesloten blijven.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren