“Olympische Spelen” voor skileraren in Kitzbühel

Als geboorteplaats van het alpine skiën en woonplaats van skischool-pionier Karl Kroller stelt het Oostenrijkse Kitzbühel zich kandidaat als gastheer van de Interski van 2023: de Olympische Spelen voor skischolen, zoals het congres ook vaak genoemd wordt.

Gister presenteerde het TVB (Bureau voor toerisme) samen met de voorzitter van Interski Oostenrijk, Sepp Redl, de plannen voor de persconferentie. De laatste keer dat in Oostenrijk het Interski congres plaats vond was in 2011 in St. Anton. Redl is er erg blij mee dat Kitzbühel zich nu kandidaat stelt voor de 2023 editie van het congres. “Kitzbühel is één van onze beste uithangborden”, zegt hij. Volgens Redl maakt Kitzbühel een goede kans de Interski te mogen organiseren. “De lange aanlooptijd voor een evenement van deze omvang is noodzakelijk. In 2017 moeten de plannen bekend zijn, in 2019 wordt besloten over de locatie”, voegde hij toe.

Er wordt verwacht dat er deelnemers uit 40 landen op het congres afkomen. “Aan de ene kant is de Interski een evenment dat 2500 personen een week lang de regio laat bezoeken. Aan de andere kant bied het Kitzbühel de mogelijkheid haar competentie voor de skiport en de skischool branche te tonen”, aldus Gerhard Walter, voorzitter van het TVB-Kitzbühel.

Vooral wat betreft de kosten die het congres met zich meebrengt hoopt het TVB Kitzbühel op de ondersteuning van de publieke sector. Het Interski congres in St. Anton heeft 1,2 miljoen euro gekost. De kosten voor de Interski in Kitzbühel worden geschat op 1,5 miljoen euro. Er wordt aan gedacht het evenement te organiseren in de week na de Hahnenkammrennen zodat de faciliteiten en infrastructuur van dat evenement kunnen worden hergebruikt.

De Interski van 2015 start komende week in Ushuaia in Argentinië. Voor meer informatie over de Interski lees je het door ons eerdere gepubliceerde artikel: Interski: Wat is dat eigenlijk?

Bron: tt.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren