Snowminds lanceert eigen opleiding met baangarantie in Canada

Een jaar na de lancering van Snowminds Nederland zijn er al vele fanatieke wintersporters met de organisatie naar Oostenrijk afgereisd om daar de opleiding tot ski- of snowboardleraar te volgen. Vanaf dit jaar gaat Snowminds een stap verder en introduceren ze een eigen skilerarenopleiding in Canada.

Het opleidingsinstituut Snowminds brengt ski- en snowboardleraren naar verschillende bestemming over de hele wereld. Naast Canada, Japan en Oostenrijk in de winter, zijn er deze zomer ook leraren van Snowminds in Zuid-Afrika, Australië en Argentinië aan het lesgeven. Alle leraren werden tot nog toe voor vertrek opgeleid in Oostenrijk, om vervolgens door te reizen naar de eindbestemming. Vanaf komende winter zal er naast de opleiding in Oostenrijk, dus ook een opleiding in Canada zijn.

Unieke samenwerking met de CSIA
“We richten ons met al onze opleiding op het hebben van de best mogelijke winter ervaring. Een seizoen doen in Canada is fantastisch en we hadden het doel voor ogen om ook de opleiding zelf in Canada plaats te laten vinden. Het Canadian Ski Instructors Alliance staat wereldwijd bekend om haar expertise en we zijn trots dat we in samenwerking met het CSIA een opleiding hebben kunnen vormgeven.” Aldus Thijs Kennis, oprichter van Snowminds in Nederland. De CSIA het Canadese equivalent van de ÖSSV(Het Oostenrijkse skilerarenverband) en verzorgt alle skileraren opleidingen in Canada. Ook de opleiding van Snowminds zal in samenwerking met de CSIA worden uitgevoerd.

Poeder Canada

“We hebben de afgelopen maanden volop onze focus op Canada gehad. Na ontelbare Skype gesprekken met de verschillende skischolen en het lerarenverband, is een deel van ons team afgelopen maand in Canada geweest om de laatste puntjes op de “I” te zetten. We wilden ervoor zorgen dat de opleidingen in Canada voor dezelfde kernwaarden en kwaliteit staat als onze opleiding in Oostenrijk en zijn er trots op dat we daarin zijn geslaagd,” verteld Thijs aan Sneeuwsportleraren.nl.

100 leraren tijdens het komende jaar
Er zullen volgend jaar ongeveer 100 leraren door Snowminds in Canada worden opgeleid. Dat gebeurt in 3 verschillende resorts, waarna de leraren doorreizen naar 10 verschillende gebieden in Canada. Er is voor het komende jaar nog maar een beperkt aantal plekken over. “Het liefste zouden we iedereen mee nemen, maar het feit is dat we de eerste 90 aankomende leraren al hebben aangenomen, dus we hebben nog ongeveer 10 plekken over. Je zou niet alleen snel, maar ook super gemotiveerd moeten zijn om nog mee te kunnen voor de komende winter” concludeert Thijs.

Meer weten over de opleiding? Klik hier.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren