Verlenging SnowWorld Zoetermeer akkoord

December vorig jaar stemde de raad al in met de plannen voor het verlengen van de skibaan in SnowWorld Zoetermeer. Nu ook het college haar akkoord heeft gegeven moet het bestaande bestemmingsplan worden aangepast.

Dit nieuwe bestemmingsplan is door het college nu vrijgegeven. Tot 17 Juli is er voor omwonende de mogelijkheid om bezwaar in te dienen bij de gemeente. Het is te verwachten dat natuurliefhebbers bezwaar gaan aantekenen omdat zij van mening zijn dat de plannen de natuur te veel aantasten. De gemeente zal over het plan in overleg gaan met omliggende gemeentes, het waterschap Rijnland en de provincie.

De voor Nederlandse begrippen lange skibaan van het skicentrum SnowWorld Zoetermeer is momenteel 200 meter lang. De helling moet met nog een extra 100 meter worden uitgebreid tot een piste voor gevorderde skiërs van 300 meter lang. In totaal komt het gebouw hiermee op een totale hoogte van 68 meter. Loopt alles volgens plan dan kunnen we rond September 2015 onze eerste sporen achter laten op de verlengde “baan 3” van SnowWorld Zoetermeer.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren