Britse skileraar krijgt mogelijk gevangenisstraf

Simon Butler zal morgen, maandag, voor de Franse rechtbank verschijnen om de uitspraak omtrent zijn zaak te horen. Hij wordt er van beschuldigd les gegeven te hebben zonder de juiste kwalificaties. Er hangt hem een 8 maanden durende gevangenisstraf boven het hoofd en een boete van €10.000,-.

Maandag om 14:00 uur zullen in de rechtbank van Bonneville, Frankrijk, 3 politierechters Butler schuldig of onschuldig verklaren. De 51 jarige Simon Butler zal maandag ochtend vanuit Engeland in het vliegtuig stappen om op tijd in de Franse rechtbank te verschijnen.

Zoals je bij ons hebt kunnen lezen werd de zaak al in April behandeld. Nu heeft de rechtbank de argumenten bekeken en zal zij tot een uitspraak komen.

“Het nieuws zou briljant of verschrikkelijk kunnen zijn en ik neem mijn tandenborstel en schoon ondergoed mee voor het slechtste geval,” aldus Simon Butler op de avond voorafgaand aan de uitspraak.

In het kort
Butler en 6 van zijn Britse skileraren, werkzaam voor de skischool Simon Butler Skiing, worden in Februari gearresteerd terwijl zij aan het lesgeven zijn op de Franse pistes in Megeve. Zij worden beschuldigd van lesgeven zonder de juiste kwalificaties.

“De afgelopen maanden zijn verschrikkelijk voor mij geweest en de stres heeft problemen opgeleverd in zowel mijn zakelijk als privé leven. Hopelijk wordt ik niet afgevoerd naar een cel want dan heb ik geen idee wat er verder zal gebeuren,” zei hij.

De andere skileraren zullen niet in de rechtbank verschijnen omdat hun geen gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Zij worden vertegenwoordigd door hun advocaten.

Lees hier de eerdere artikelen die we publiceerde over Simon Butler.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren