Armen over elkaar

De oefening ‘armen over elkaar’ kan worden toegepast bij alle soorten niveau’s. De oefening is voor gasten eenvoudig te begrijpen en heeft verschillende toepassingen.

Oefening: Armen over elkaar
Doel: Balansverstoring, stabilisatie van het bovenlichaam
Niveau: Van beginner tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening:
De skier vouwt beide armen over elkaar heen. In deze houding skiet de skiër zijn bochten. Door op deze manier te skiën wordt de skiër zijn balans verstoort. Deze oefening kan het beste worden toegepast in de fase van verfijning.

Door de skiër zijn ellebogen richting dal te laten wijzen kan rotatie worden voorkomen. Door de elleboog aan de dalkant naar beneden te drukken, ten opzichten van de elleboog aan de bergkant, wordt de dalbeen belasting ondersteund.

Blizzard advertentie

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het