Skiën op het dalbeen

De oefening ‘skiën op het dalbeen’ is voor alle niveau’s. De oefening is eenvoudig te begrijpen maar kan lastig zijn om uit te voeren.

Oefening: Skiën op het dalbeen
Doel: Ontlasten van de bergski
Niveau: Van beginner tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening
De skiër skiet op normaal tempo lange tot halflange bochten. Aan het einde van de stuurfase, wat het makkelijkst omschreven kan worden als tussen de bochten in, tilt hij de achterkant van de bergski op. Op die manier wordt de bergski ontlast en de dalski belast. Hierdoor ervaart de skiër het juiste gevoel van het belasten van de dalski.

Tilt de skiër tijdens het optillen van zijn bergski de hele ski op dan bestaat de kans dat de skiër zijn gewicht te ver naar achter heeft. Komt alleen de punt van de ski omhoog dan kan worden vastgesteld dat er sprake is van achterover leunen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het