Beide stokken aan de dalkant in de sneeuw

De oefening ‘beide stokken aan de dalkant in de sneeuw’ kan worden toegepast bij alle soorten niveau’s. Deze eenvoudig te leren oefening voorkomt rotatie en bevordert de dalski belasting.

Oefening: Beide stokken aan de dalkant in de sneeuw
Doel: Voorkomen van rotatie en bevorderen van de dalski belasting
Niveau: Van beginner tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening
De skiër neemt beide stokken omgekeerd in zijn handen. Terwijl de skiërs zijn bocht maakt bewegen beide stokken zich naar de sneeuw aan de dalkant. Tijdens het sturen worden beide stokken door de sneeuw gesleept. Met het maken van de hoogbeweging komen de stokken omhoog voor het bovenlichaam van de skiër. Door tussen de stokken door te kijken richting dal blijft de skiër met zich bovenlichaam dalgericht. Wanneer de skiër in de vallijn komt laat hij beide stokken weer richting de dalkant zakken tot deze de sneeuw raken. Op deze manier kan de oefening worden herhaald.

Door het actief naar voren en naar boven bewegen van de stokken aan het begin van de bocht kan de voor-hoogbeweging worden ondersteund.

Blizzard advertentie

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren