Bergstok op de schouder, dalstok in de sneeuw

De oefening ‘bergstok op de schouder, dalstok in de sneeuw’ kan worden gebruikt bij alle soorten niveau’s. De oefening kan voor gasten lastig uit te voeren zijn waardoor deze beter geschikt is voor gevorderde skiërs.

Oefening: Bergstok op de schouder, dalstok in de sneeuw
Doel: Het bevorderen van de dalbeenbelasting en het voorkomen van rotatie
Niveau: Licht gevorderd tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening
De skiër houd voor deze oefening beide stokken omgekeerd vast. Bij het insturen van de bocht houd de skiër beide stokken voor zijn bovenlichaam en kijkt hier tussendoor het dal in. Hierdoor wordt rotatie tijdens het insturen voorkomen.

In de vallijn laat de skiër zijn dalstok naar beneden hangen en legt hij de bergstok op zijn bergschouder. In de stuurfase houd de skiër zijn dalstok in de sneeuw en sleept deze achter zich aan. Hierdoor komt het bovenlichaam van de skiër boven zijn dalbeen en wordt de dalbeenbelasting ondersteund.

Door de skiër zijn berghand richting het dal te laten laten wijzen kan ook tijdens de stuurfase het roteren worden voorkomen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren