Één stok aan de dalkant in de sneeuw

De oefening ‘één stok aan de dalkant in de sneeuw’ kan worden gebruikt bij alle soorten niveau’s. De oefening is voor gasten eenvoudig toe te passen.

Oefening: Één stok aan de dalkant in de sneeuw
Doel: Het bevorderen van de dalbeenbelasting
Niveau: Van beginner tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening
Tijdens deze oefening heeft de skiër één stok bij zich. Deze stok houd hij met zijn dalhand omgekeerd vast. Het uiteinde van de stok wordt tijdens de stuurfase in de sneeuw gelegd aan de dalkant van de skiër. Met de hoogbeweging brengt de skiër de stok rechtop voor zijn bovenlichaam en geeft deze over naar zijn nieuwe dalhand. Tijdens de stuurfase brengt de skiër de dalstok weer aan de grond aan de nieuwe dalkant. Op deze manier kan de oefening worden herhaalt.

Als extra oefening kan de skiër, wanneer hij de stok voor zijn bovenlichaam heeft, langs de stok het dal in kijken. Op die manier kan rotatie worden voorkomen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren