Één stok horizontaal hoog en laag

De oefening ‘één stok horizontaal hoog en laag’ kan worden gebruikt bij beginnende skiërs. De oefening is voor gasten eenvoudig toe te passen.

Oefening: Één stok horizontaal hoog en laag
Doel: Ondersteunen en bewustwording van de verticaalbeweging en het bevorderen van de dalski belasting
Niveau: Beginner
Piste: Oefenweide

Oefening
Tijdens deze oefening heeft de skiër één stok bij zich. Deze stok houdt hij horizontaal in beide handen vast. Tijdens het sturen van de bocht houdt de skiërs de stok bij zijn dalknie. Hierdoor wordt het bovenlichaam boven de dalski geplaatst. Met het insturen van de bocht brengt de skiër de stok boven zijn hoofd. Hierdoor wordt de hoogbeweging ondersteund. In de vallijn wordt de stok weer langzaam richting de nieuwe dalknie bewogen. Op deze manier kan de oefening worden herhaald.

Deze oefening is zeer geschikt voor het duidelijk maken van de verticaalbeweging en het verplaatsen van het gewicht boven de ski’s. Let wel op dat het gevaar bestaat dat de skiër zijn bovenlichaam te ver naar boven beweegt waardoor het gewicht naar achter wordt verplaatst. In dat geval is het verstandig om de stok niet hoger dan ooghoogte te laten komen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar