Klappen hoog-laag

De oefening ‘klappen hoog-laag’ kan worden gebruikt bij beginnende skiërs en kinderen. De oefening is voor gasten eenvoudig toe te passen.

Oefening: Klappen hoog-laag
Doel: Ondersteunen en bewustwording van de verticaalbeweging
Niveau: Beginner/Kinderen
Piste: Oefenweide tot rode piste

Oefening
Deze oefening wordt zonder stokken geskied. De skiër houdt beide handen voor zijn bovenlichaam en brengt deze tijdens de instuurfase tot boven zijn hoofd. Hier klapt de skiër met zijn handen. Tijdens de uitstuurfase laat de skiër zijn handen zakken tot bij zijn knieën. Ook hier klapt hij weer in zijn handen. Op deze manier kan de oefening worden herhaald.

Let wel op dat het gevaar bestaat dat de skiër zijn bovenlichaam te ver naar boven beweegt waardoor het gewicht naar achter wordt verplaatst. In dat geval is het verstandig om de handen niet hoger dan ooghoogte te laten komen.

Door het speelse karakter van deze oefeningen is deze uiterst geschikt voor kinderen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren