Kruis naar het dal

De oefening ‘kruis naar het dal’ kan worden toegepast bij alle soorten niveau’s. De oefening is voor gasten eenvoudig te leren en kan in iedere situatie worden gebruikt.

Oefening: Kruis naar het dal
Doel: Stabiliseren van het bovenlichaam en het voorkomen van rotatie
Niveau: Van beginner tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening:
De skiër neemt beide stokken omgekeerd in beide handen. Terwijl de skiër zijn bochten maakt, of bij een beginnende skiërs recht naar beneden glijdt, houd hij de stokken gekruisd voor zijn bovenlichaam. Door langs het kruis richting het dal te kijken zal het bovenlichaam zich stabiliseren en wordt rotatie voorkomen.

Tevens wend de skiër eraan dat hij voor zich uit kan kijken waardoor hij kan anticiperen op de ondergrond. Hierdoor wordt het te ver naar voren buigen van het bovenlichaam voorkomen.

Blizzard advertentie

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het