Lopen op één ski

De oefening ‘lopen op één ski’ kan worden toegepast bij beginnende skiërs. De oefening is voor gasten eenvoudig te leren en kan op veel verschillende manieren worden ingezet.

Oefening: Lopen op één ski
Doel: Kennismaken met het martiaal
Niveau: Beginner
Piste: Vlakke ondergrond

Oefening
De skiër trekt één ski aan. Op aanwijzing van de skileraar loopt en schuift de skiër op één ski naar het aangegeven punt. Daar draait de skiër zich om en loopt weer terug. Bij het beginpunt wisselt de skiër de ski naar zijn andere been. Nu kan de oefening worden herhaald.

Er wordt zowel op de skischoen gelopen als op de ski gegleden. Door het gebruik van de skistokken ondersteund de skiër zijn evenwicht. Hierdoor wordt de volledige uitrusting ontdekt.

Deze oefening kent ontelbaar veel variaties waarbij je kunt denken aan het neerzetten van een parcours door middel van skistokken of pionnen, estafette en tikkertje. Dat laatste is bij een kindergroep een absolute aanrader.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren