10 eenvoudige tips om kinderen sneller te leren skiën

Ouders zien hun kinderen graag snel op de lange latten staan. Hoe sneller ze leren skiën, hoe beter. Belangrijker is echter dat ze goed leren skiën. We hebben tien eenvoudige tips voor je verzameld die je toe kunt passen tijdens je kinderlessen.

1. Maak het gezellig
Verwerk gezelligheid en spelletjes in je lessen. Hierdoor zullen de kinderen betrokken blijven bij de les. Alleen kinderen die het skiën leuk vinden zullen het uiteindelijk echt goed leren.

2. Kleding afgestemd op de condities
Het kan voor ouders soms lastig inschatten zijn hoe warm of koud het boven op de berg is. Als het in het dal -10ºC is kan het boven op de berg +10ºC zijn. En tijdens een zonnige wolkenloze dag kan het op de berg erg koud zijn. Controleer zodra de kinderen aankomen bij de les of ze de juiste kleding dragen, aangepast op de actuele condities.

3. Ontbijt
Adviseer ouders hun kinderen goed te laten ontbijten. Een hongerig kind is een ongelukkig kind dat zich niet zal kunnen concentreren.

4. Mentale voorbereiding
Kinderen die voor de eerste keer op wintersport zijn en voor de eerste keer op skiles gaan krijgen heel wat indrukken te verduren. Bereid de kinderen in de eerste minuten van je les goed voor op wat er gaat gebeuren die dag.

5. Stop voor ze moe worden
Las een pauze in zodra je merkt dat de kinderen moe beginnen te worden. Kinderen die vermoeid raken zullen hun concentratie verliezen en de kans op vallen neemt toe. Door op tijd pauze te nemen blijven de kinderen actief betrokken bij de les.

6. Uit voorzorg naar het toilet
Vraag voor je de les start bij de ouders na of de kinderen al naar het toilet zijn geweest. Als er een kind uit de groep naar het toilet moet tijdens de les staat de hele groep stil. Laat ook tijdens de middagpauze alle kinderen naar het toilet gaan, ook als ze aangeven niet te hoeven. Zo voorkom je dat je na vijf minuten al weer naar binnen moet.

7. Materiaal controle
Controleer regelmatig het materiaal van de kinderen. Kinderen met losse schoenen of schoenen die te groot zijn kunnen niet goed leren skiën. Ook ski’s die te lang of te kort zijn bevorderen het leerproces niet. En in verband met de veiligheid wil je letten op dat de kinderen hun helm op hebben, het kinbandje van de helm gesloten is, de handschoenen aan zijn, de skibril opgezet is en er geen loshangende kledingstukken zijn.

8. Privé of groepsles
Probeer zo snel mogelijk in te schatten of het kind dat je lesgeeft de juiste soort les volgt. Sommige kinderen hebben meer baat bij een privéles terwijl andere kinderen sneller leren in een groep.

9. Een dag vol leuke dingen
Informeer kinderen over wat ze na de skiles kunnen doen. Zwemmen, kids club, sleeën en meer. Als kinderen een hele dag vol leuke dingen hebben is de kans groot dat ze dat over willen doen, en wel zo snel mogelijk.

10. Heb geduld
Zodra bij kinderen het skiën aanvoelt als werken zullen ze er snel mee willen stoppen. Focus op het plezier en blijf geduldig. Het kan soms even duren voor ze doorhebben wat een mooie ervaring het skiën voor ze is.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren