7 tips voor een goed gesprek in de skilift

Geef je skiles aan volwassenen, dan weet je dat een groot deel van de les bestaat uit het wachten bij de lift, in de lift zitten en de lunch. Deze momenten zijn belangrijker dan je misschien denkt. Je hoeft het even niet te hebben over het skiën of snowboarden en bouwt een persoonlijke band met je gasten op. Een gesprek aanknopen dat over iets anders dan de wintersport gaat kan lastig zijn.

Geloof het of niet, maar niet iedereen wil de hele tijd over het skiën of snowboarden praten. Een gesprek aanknopen met je gasten over hun leven en hobby’s zorgt voor een persoonlijke band. Het overgrote deel van hoe je gasten hun les beleven heeft te maken met jouw persoonlijkheid en charisma. Ongeacht hoe goed je kunt skiën of snowboarden of hoe goed je op de hoogte bent van de laatste technieken, een goede les ontstaat wanneer je een persoonlijke band met je gasten op kunt bouwen. Omdat je als sneeuwsportleraar maar aan één ding kunt denken (sneeuw!) helpen we je op weg met een paar tips voor een goed gesprek in de lift.

1. Hoe gaat het?
Het gesprek beginnen is het moeilijkst, maar makkelijker dan je denkt. Als je eenmaal bent begonnen komt de rest vanzelf.

2. Maak het persoonlijk
Stel een persoonlijke vraag en je zult verbaast zijn hoeveel je gasten over zichzelf willen vertellen. Wat voor werk doen ze en hebben ze kinderen?

3. Ik ook!
De beste gesprekken ontstaan wanneer je een gedeeld onderwerp weet aan te snijden. Ga dus opzoek naar dingen die jij met je gasten gemeen hebt. Wie weet hebben jullie dezelfde hobby en zijn jullie beide gek op hetzelfde vakantieland.

4. Geef oprechte en unieke complimenten
Mensen onthouden niet wat je tegen ze zegt, maar onthouden welk gevoel jij ze geeft. De beste complimenten zijn complimenten die ze nog nooit gehoord hebben. Zeggen dat iemand nu beter skiet ligt in de lijn der verwachtingen. Zeg bijvoorbeeld dat je het fanatisch vindt om te zien dat je gast na al die uren hard training nu nog meer aan het genieten is van het skiën. Dat gevoel zal je gast niet snel meer vergeten.

5. Vraag om een mening
Vertel niet alleen wat jij ergens van vindt, maar stel die vraag ook eens aan je gasten. Simpele vragen volstaan zoals: Wat vind jij van de sneeuw? Wat vind van je van dit skigebied? Hoe bevalt de skischool?

6. Concentreer je op het gesprek
Ben aanwezig tijdens het gesprek. Laat je telefoon met rust, maak oogcontact en stel wedervragen.

7. Onthoudt details
Let goed op en onthoudt de belangrijke dingen. Door de details van het gesprek te herhalen kun je ze makkelijker onthouden. Hierdoor kom je geïnteresseerd over en houd je het gesprek makkelijker op gang.

Bron: 365dagensuccesvol.nl

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren