Freestyle fan? Dan wil je hier werken!

Als je een seizoen naar de bergen gaat, doe je dat niet alleen om les te geven. In je vrije tijd wil je genieten van de sneeuw en het buiten zijn. Ben je, als je niet hoeft te werken, het liefst in het park? Dan kun je volgend seizoen in een van deze tien skigebieden solliciteren.

De hoogste schansen, dikste boxen, hoogste halfpipes en langste rails. In deze tien wintersportgebieden vind je alles wat je nodig hebt voor de beste tricks.

1. Whistler, Canada
Dit skigebied bestaat uit de skigebieden Whistler en Blackcomb. Het is het grootste skigebied in het noorden van Amerika.

Het skigebied telt maar liefst zes funparken. Je vindt er een superpipe (een halfpijp naar Olympische richtlijnen met een muur van zeven meter hoog), een boardercross parcours en maar liefst veertig schansen. De parken zijn gewaardeerd met S, M, L en XL afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

2. Avoriaz, Frankrijk
Hier deed het snowboarden in Europa in de jaren ’80 zijn intreden. Avoriaz bouwde de eerste halfpipe van Europa in 1993. De voorzieningen zijn sindsdien flink gemoderniseerd.

De eerste beginselen van het freestylen kun je leren in het Chapelle park. Daar vind je lijnen met schansen van verschillende moeilijkheidsgraden. Er is een airbag in het Arare park. Alle voorwerpen die in het Stash park worden gebruikt zijn gemaakt van hout. Je vindt er drie verschillende lijnen tussen de bomen door. Dat idee is afkomstig van Jake Burton, de oprichter van Burton Snowboards.

Tijdens de ski- of snowboardles kun je met je kinderen gebruik maken van de voorzieningen in het, speciaal voor kinderen ontwikkelde, Lil’Stash park en het Burton Kids Parkway.

3. Davos, Zwitserland
Het skigebied van Davos bestaat uit zes verschillende sectoren. Parsenn is veruit de grooste, maar Jakobshorn is de “Freestyle Mountain”.

Het Jatzpark in Jakobshorn telt vier lijnen met twintig verschillende obstakels. Er zijn rails en schansen voor zowel beginners als experts. Aan de voet van de berg ligt de superpipe die vier avonden in de week verlicht is. Net als de superpipe is ook de airbag vanaf de terrassen van de Bolgen Plaza bar en het restaurant te zien. Er is ook een boardercross parcours waar vier boarders tegelijk de strijd met elkaar aan kunnen gaan.

4. Ischgl, Oostenrijk
Dit Oostenrijkse skigebied is vaak overspoeld door Britse bezoekers. Het gebied heeft een van de beste funparken van Europa.

Het PlayStation Vita park is een van de langste parken in de Alpen. Het park wordt goed onderhouden en constant geüpdatet. Je vindt er veel schansen en rails die je kunt bereiken door middel van drie stoeltjesliften. Er zijn aparte beginners, lichtgevorderde en king-sized lijnen gebouwd zodat er voor ieder wat wils is. Er is ook een superpipe en een boardercross parcours. Ischgl deelt zijn pistes met het Zwitserse skigebied Samnaun. In Samnaun is er een freestyle park speciaal ontwikkeld voor experts.

5. Åre, Zweden
Åre is het grooste skigebied van Zweden bestaande uit drie skigebieden rondom een bevroren meer. Er zijn twee freestyle parken en een levendige freestyle scene.

Het Ambilight Park vind je boven het dorp. Er is een rode en zwarte lijn met een grote variatie aan schansen, rails, boxen en fatpipes. Voor ieder niveau is er iets te doen. Het park is zelfs ‘s avond geopend en wordt dan verlicht door kleurrijke LED verlichting.

Het andere park voor beginners en lichtgevorderde freestylers vind je in bij het dorp Duved. Ga je de andere kant op dan vind je een paar parken speciaal voor kinderen.

6. Mammoth Mountain, Amerika
Dit skigebied in Californië heeft pistes voor ieder niveau, maar het zijn de Unbound terrain parken die het gebied zo bijzonder maken. In totaal zijn er maar liefst acht freestyle parken met in totaal meer dan vijftig schansen en vier halfpipes.

Ieder park wordt op een professioneel niveau onderhouden. In het Disco en Wonderland park vind je voorzieningen voor beginnende freestylers, maar de hoofd parken zijn voorzien van attributen die alleen de echte pro’s kunnen rijden.

7. Tignes, Frankrijk
Het Franse wintersportdorp Tignes ligt op maar liefst 2.100 meter. De liften brengen je tot een hoogste van 3.456 meter. Door de hoogte is het skigebied tien maanden per jaar geopend.

Het freestyle park van Tignes vind je boven Val Claret en heeft lijnen voor ieder niveau. Ook het grootste boardcross parcours vind je daar, net als de meer familie vriendelijke variant. De aanwezige superpipe kan worden gebruikt voor wedstrijden en de airbag is kosteloos te gebruiken. Het Gliss Park is ontworpen voor beginners en ligt boven Tignes Le Lac. Er is een mini boardercross en een parallel slalom.

Niet alleen in de wintermaanden kan er hier gefreestyled worden, maar ook in de zomer. Dan wordt er op de gletsjer een park opgebouwd.

8. Livigno, Italië
Het grote park van het skigebied vind je bij Mottolino. Er zijn schansen voor ieder niveau en er is een superpipe. Er zijn rails en airbags voor wie zijn trucks nog wil oefenen. Het op een na grootste park vind je in Carosello en is meer ingericht op freestylers met een beetje ervaring. Ook hier vind je voorzieningen als een airbag, rails tabletops en een boardercross parcours.

De parken Amerikan en Carosello zijn ingericht voor beginners en kinderen en liggen vlak bij het dorp. Cable park, het vijfde park, telt een grote hoeveelheid rails, boxen en schansen variërend in moeilijkheidsgraad. Met een touwlift ben je snel weer boven voor het rijden van je volgende lijn.

9. Mayrhofen, Oostenrijk
Het Vans Penken park is verdeeld in zes zones die te bereiken zijn met een stoeltjeslift. Er is een enorme rainbow box en een gigantische Beastbox multi-jib. Het park heeft een gescheiden gedeelte voor kinderen met een eigen lift. Ook zijn er aparte gedeelten voor beginners en lichtgevorderde freestylers net als voorzieningen voor de echte pro’s.

10. Laax, Zwitserland
In totaal telt het funpark in dit skigebied bijna zestig verschillende obstakels zoals rails, boxen, vijftien schansen en twee halfpipes. De grootste van de twee is 200 meter lang en is daarmee de langste halfpipe ter wereld.

Je vindt er de Freestyle Academy, een indoor hal met veel verschillende voorzieningen voor skates, maar ook een trampoline met schuimbak voor het oefenen van nieuwe trucks.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren