Hoe blijf je fit in de sneeuw?

Eindelijk is de tijd aangebroken: je gaat naar de sneeuw! Heerlijk de hele dag in de buitenlucht in beweging, tijdens de lunch een Wienerschnitzel met patat en na het werk nog even de après ski in duiken voor een drankje. Maar hoe blijf je naast het skiën of snowboarden en al die heerlijkheden extra fit? Hier een paar tips!

Voorbereiding

Je lichaam is het waarschijnlijk niet meer gewend om de hele dag op de piste te staan, dus het begint al bij de voorbereiding. Laat je lichaam alvast een beetje wennen aan de toekomstige inspanningen. Ga bijvoorbeeld een tijd voor vertrek alvast een keer per week naar een indoor skihal of een rolskibaan. Eventueel kun je naar de sportschool gaan voor een algemene training of kies ervoor om thuis dagelijks oefeningen te doen, zoals planks en squats.

Eenmaal in de sneeuw

En dan ben je eindelijk in het paradijs! Dagelijks de sneeuw in en druk met lesgeven. De voorbereidingen hebben geholpen en je voelt je tot dusver helemaal fit! Om fit te blijven of fitter te worden, kun je je levensstijl een beetje aanpassen.

Begin de ochtend met een gezond ontbijt. En sla deze nooit over, want vooral in de ochtend heeft je lichaam energie nodig! Denk aan havermout, muesli met kwark en wat fruit, of een ouderwetse boterham.

Vaak liggen de accommodaties voor skileraren een beetje buiten het dorp. Om dan bij de pistes of in het dorp te komen, rijden er skibussen of er is ander vervoer geregeld. Mocht je niet zover weg wonen, maak dan gebruik van de situatie en loop zoveel mogelijk.

Tijdens de lunch is de verleiding groot om ‘Kaiserschmarrn’ of een schnitzel met patat te bestellen. Het kan natuurlijk geen kwaad om dit eens in de zoveel tijd te eten, want geef toe, dit is gewoon te lekker! Maar een goede tip kan zijn om de avond van tevoren een dubbele portie avondeten te maken en dit mee te nemen de piste op. Dit scheelt ook nog eens in de portemonnee!

En dan is het tijd om de dag af te sluiten in de après ski. Hier kan een biertje of Gespritzter niet aan ontbreken. Drink je uiteindelijk meer dan je met jezelf hebt afgesproken, waag dan even een extra dansje en verbrand de calorieën. Tegen de kater alvast genoeg water drinken en de volgende ochtend is de frisse berglucht je beste vriend!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren