Ski’s dragen voor de kleintjes

Van het verzamelpunt naar de lift, van de lift naar de oefenweide en van de oefenweide naar het restaurant voor de middagpauze. Gedurende de skidag zijn er veel momenten dat we onze ski’s moeten dragen. Iets wat voor volwassenen al een hele opgaven is en voor kleine kinderen bijna onmogelijk.

Misschien dat het gebruik van speciale kinderhesjes de oplossing biedt. Deze hesjes zijn gemaakt om kinderen beter zichtbaar te maken. Met het handvat op de achterkant van het hesje kan de skileraar zijn kinderen makkelijk vast houden zodat ze langzaam naar beneden kunnen glijden.

Dit handvat kun je gebruiken om de kinderen zelf hun ski’s te laten dragen. Dat doe je door de ski’s er met de punten eerst helemaal doorheen te steken tot net voorbij de voorkant van de binding. Doordat de ski’s blijven hangen achter de binding hoeven de kinderen hun ski’s niet meer te dragen en kunnen ze hun ski’s zoals een rugzak op hun rug meenemen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren