Tips & Tricks voor de mooiste vakantie van het jaar: de wintersport!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Pro Ski Sticker. 

Je kent het wel: bepakt en bezakt, veel te dik aangekleed waardoor het voelt alsof je het nieuwe Michellin-poppetje bent, die helm die eigenlijk net iets te groot is en constant over je ogen zakt, en dan ook nog je zonnebril; waar moet je nou weer met dat ding heen? Ondertussen heb je je ski’s ergens veilig neergezet, althans, dat dacht je, maar na een flinke portie (eigenlijk te dure) ‘’Pommes’’ en een lekkere ‘’Apfelstrudel’’ kom je terug en na één uur lang zoeken heb je ze nóg niet gevonden. Óf je weet ze wel nog te vinden en staat te worstelen met je ski-stokken om ondertussen je ski’s zo galant mogelijk in je nek te gooien. En dan ook nog koude handschoenen om in te gaan met je handen, alsof het nog niet koud genoeg is!

Pffff, het is leuk maar toch ook een struggle hè, die wintersport! Om het leven wat te vergemakkelijken en de ergernissen binnen de perken te houden heb ik hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Dat vakantie altijd vakantie mag blijven!

De skidief te slim af zijn.

Wellicht heb je het al gehoord: er zijn steeds meer skidieven actief in de skigebieden. Volgens de Oostenrijkse politie worden er tegenwoordig meer dan 4.000 paar ski’s per jaar gestolen! Daarnaast worden ski’s ook vaak verwisseld: je neemt niet jouw eigen Atomic ski’s mee, maar per ongeluk die van iemand anders. Eigenlijk is het ook gek: je fiets laat je in Nederland toch ook niet buiten staan zonder deze op slot te doen…? Maar in Oostenrijk gaat dit anders: je zet je mooie carve ski van zo’n €700,- tegen een rekje aan, tussen nog zo‘n 50 paar ski’s in. Ondertussen loop je het restaurantje binnen waardoor je geen zicht meer hebt op je mooie setje Head of Salomon ski’s…

Er zijn een paar opties om dit probleem te tackelen:

  • Je plakt een sticker met je naam op de ski’s om het per ongeluk verwisselen te voorkomen. Bijvoorbeeld die van Pro Ski Sticker. Pro Ski Sticker biedt jou de mogelijkheid om jouw ski’s- en of snowboard-gear te personaliseren met een unieke naamsticker met jouw naam, vlag en kleur naar keuze!
  • Je schaft een slotje aan waarmee je je ski’s aan een skirek vast kan maken. Kost niet veel en is gemakkelijk mee te nemen.
  • Doe de gouden wisseltruc: ben je met z’n tweeën of met z’n drieën? Zorg dan dat iedere persoon twee verschillende ski’s in elkaar schuift en zet ze ver bij elkaar vandaan. Een dief gaat écht geen moeite doen om een paar ski’s bij elkaar te zoeken! 😉

Geen koude handschoenen meer na een korte pauze bij de hut.

Heb je net lekker in het zonnetje zitten genieten, Apfelstrudeltje hier, Schnitzeltje daar – tijd om weer te gaan! Maar dan… Je trekt je handschoenen aan en hebt in no-time ijskoude handen: je handschoenen zijn vochtig van binnen en ondanks de zon is de lucht toch aardig koud! Hier de gouden tip: bewaar je handschoenen voortaan in je jas tegen je buik aan. Blijven ze lekker warm en kun je net zo relaxt weer beginnen aan de tweede helft van de skidag!

De helm, de skibril en de zonnebril…

Hoewel een helm en skibril goed samengaan, geldt dit niet zo voor de helm en de zonnebril. En om nou elke keer je zonnebril op te bergen in het mapje in je rugzak, of je bril met groot risico in je jaszak te bewaren… Allemaal geen beste ideeën als je het mij vraagt. Daarom deze tip van de dag: Haak je zonnebril in het elastiek van je skibril en je hoeft je geen zorgen meer te maken! Handsfree kun jij met twee handen je ski’s en stokken tillen zonder dat je dure Ray Ban gevaar loopt.

Ski’s dragen (vooral handig voor vrouwen).

Elke dag maar sleuren met die zware dingen: van je hotel naar de gondel of van je auto naar de gondel… Niet handig allemaal. Nadat je je ski’s al een keer sierlijk op je schouder hebt gezwaaid (waarbij je bijna het gezicht van je reiscompagnon raakte), kom je er na 2 minuten achter dat deze hier niet voor gemaakt is. De tip: maak een handtas van je ski’s en skistokken! Geloof me: dit is een stuk minder ellendig en ziet er een stuk charmanter uit dan alle andere capriolen die je al geprobeerd hebt. Haak eerst je stokken in elkaar en daarna kun je heel makkelijk ook je ski’s in de lusjes van de stokken hangen. Enjoy!

Skischoenen dragen.

En ook je skischoenen dragen kan een ramp zijn… Fijne tip: kleef de klittenband van je linkerschoen aan je rechterschoen. Op deze manier kun je deze wel handig over je schouder dragen, eentje voor en eentje achter, terwijl je je ski’s als handtas meeneemt. Problem solved!

Ik hoop dat ik met deze handige hacks jouw wintersport-stress weer enigszins heb kunnen beperken. Veel plezier in de sneeuw!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren