Volgend jaar de sneeuw in, waar moeten we rekening mee houden?

Dit jaar zat het er voor velen van ons helaas niet in om naar de sneeuw te gaan. Hopelijk is dat volgend jaar weer helemaal anders, en het liefst gewoon normaal. We willen natuurlijk maar één ding en dat is zo snel mogelijk weer de piste naar beneden suizen. Maar wat nou als jij nét die goede baan in Nederland hebt gevonden, die je niet zomaar op wil geven? Maar je wil aankomende winter wel gewoon weer lesgeven?! Daar komen dan wel een aantal belangrijke zaken bij kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk…

Het leukste is natuurlijk om een heel seizoen of voor een langere periode naar de sneeuw te gaan, maar valt dit allemaal te regelen? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je voor een paar weken die kant op wilt gaan. Een aantal punten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Overleg met je baas

Om te beginnen is het goed om te kijken naar hoeveel vakantiedagen je hebt en wanneer je die wilt inzetten. Hoeveel weken wil je naar Oostenrijk? Welke periode? Voor jezelf is het belangrijk om te bepalen hoe veel vakantiedagen je wilt inzetten. Daarnaast is het belangrijk om met je baas te overleggen wat mogelijk is. Voor hetzelfde geval wil je bepaalde weken die kant op, maar is het zo druk op het werk dat dat niet kan. Dus stem af hoe en wat!

Overleg met de skischool

Wanneer je op je eigen werk alles geregeld hebt, is de volgende stap om met de skischool te overleggen wat mogelijk is. Het is goed om te overleggen wanneer de skischool een handje extra kan gebruiken. Misschien hebben ze in de weken dat je wil gaan jou niet eens nodig. Het is daarom belangrijk om te overleggen wanneer ze je nodig hebben en voor hoe lang. Vaak is het zo dat in de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie het enorm druk is. In die periode ben je dan ook vaak welkom als extra kracht bij de skischool.

Met vrienden die kant op?

Als je precies weet wanneer je die kant op gaat, is het gezellig om misschien met vrienden / voormalige skischool-collega’s die kant op te gaan. Het is alweer een tijdje geleden dat we gezellig op reis konden gaan. Maar één ding is gegarandeerd: door met meerdere mensen te gaan, worden de weken één en al gezelligheid. Daarom is het leuk om met je vriendengroep af te spreken wanneer zij die kant op willen, zodat je tegelijk kunt gaan.  

Geld sparen? 

Vooraf wat geld sparen kan zeker geen kwaad als je die kant op gaat. Helemaal nu we over een tijdje eindelijk weer mogen, wordt het één groot feest! Je verdient wel geld met het lesgeven, maar er wordt vaak ook veel uitgegeven. Denk aan de dagelijkse boodschappen en de après-ski. Daarom kan het lekker zijn om wat achter de hand te hebben. Het loon dat je verdient verschilt wel per skischool en is afhankelijk van welke diploma’s je hebt behaald. Vaak speelt ook mee of je al eerder les hebt gegeven bij deze skischool. Kortom: better safe than sorry.

Extra opties

We hebben al een tijdje niet meer op de ski’s kunnen staan en daarom zou het kunnen helpen om van tevoren al wat trainingen te volgen in Nederland. Door jezelf een beetje voor te bereiden en de ‘feeling’ weer helemaal terug te krijgen, kun je zonder al te veel inspanning weer op je allerbest de berg af gaan. 

Een andere mogelijkheid is dat je volgend jaar les wil geven, maar nog geen diploma hebt. Aangezien de afgelopen winter zowat alle opleidingen werden stilgezet, geven wij graag de tip mee dat het ook mogelijk is om in de zomer op de gletsjer je opleiding te doen. Dan is het toch mogelijk om je diploma te halen zodat je aankomende winter gelijk aan de slag kan!

Tot slot

Genoeg zaken dus om nog allemaal te regelen voordat je die kant kan op gaan! Het is wel belangrijk om deze tips even goed door te nemen, wil je verzekerd zijn van een mooie wintersport. 

Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten tot we de berg weer naar beneden kunnen knallen! Ben jij erbij?!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren