Wij missen de winter! (deel 2)

Like we said before (misschien al wel 10x eerder zelfs, het zal je vast niet zijn ontgaan): de meeste skileraren moeten helaas het gehele winterseizoen in de sneeuw missen dit jaar. Uiteraard gaat dit gepaard met ontzettende heimwee naar de oh-zo geliefde bergen. De perfect geprepareerde pisten, de feestjes en het uitzicht, we missen het allemaal. Maar zoals wij allemaal weten is het skilerarenleven niet alleen glitter & glamour. Nu we noodgedwongen in Nederland afwachten, beginnen we zelfs de kleine dingetjes te missen waar we stiekem, soms, nog weleens over willen klagen. Shame on us! Onze bloggers Nádja en Bo maakten vast een mooi lijstje voor jullie. Vullen jullie hem aan? #meteendikkevetteknipoog 😉

Goggleface

Ondanks dat we er aan het eind van het seizoen massaal over klagen als we weer terug moeten naar het ‘gewone leven’ missen we m nu wel hoor, de Goggleface. We weten dat jullie er allemaal (net als wij) stiekem toch ook wel trots op zijn. En nog stiekemer: dat jullie soms zelfs even een handje helpen met een potje latschenkiefer. We all know the trick ;-).

Kinderweide op poederdagen

Tja, als je zelfs dit mist, óp poederdagen (!!!) weet je dat je écht heimwee hebt. Verruil jij jouw thuiskantoor ook met liefde in voor een dagje op de kinderweide waar je je gevallen kind (of volwassene) elke 5 minuten moet uitgraven? Wij nemen het gehuil als achtergrondgeluid graag op de koop toe. Hoe zeggen ze dat ook alweer? ‘’My worst day on the mountain is still better than my best day in the office’’!

Ouders 

De discussies over de indeling, onrealistische verwachtingen over de voortgang van het kind. Wat zouden wij ze nu graag te woord staan – in de zon. 

Lunch 

Eetmoment met schreeuwende kids, inclusief gezichten vol spaghettislierten en voedselgevechten. Of boze gezichten, want ”IK WIL FRIEEEET!!!”. Oh wat missen we deze chaos! 

Plaspauzes 

Kinderen die altijd moeten plassen op een moment dat het echt niet uitkomt. Wij zullen hier nooit meer over klagen als we nu voor 1 dagje de piste op mogen. 

Stank

Stinkende mensen in een overvolle après-ski bar (vooral leuk voor de kleine skileraren onder ons die zowat met hun neus op okselhoogte staan van de feestende wintersporters 🙋🏼‍♀️). Zelfs de geur van skisokken ‘die best nog een dagje kunnen’ missen wij! 

Sleepliften 

Kinderen die niet in het spoor blijven en vallen als je eigenlijk geen tijd meer hebt om die afdaling nog een keertje te doen. Wat is die stress toch eigenlijk lekker (zeker vergeleken met de kantoorstress in NL).

Cravings 

Iedere dag pommes, Kaiserschmarrn of Tiroler Gröstl als lunch. Dit in NL uitproberen is geen aanrader; extra kilo’s gegarandeerd! 

Skischoenen

Al bijna vergeten hoe ‘lekker’ ze ook alweer zitten, om over de geur maar niet te spreken

-17

Zelfs -17 graden Celsius (met een barre, koude wind) klinkt lekker nu. Als we maar sneeuw om ons heen hebben!

Snottebellen 

Tja, en van -17 krijg je… Juist, snottebellen! Zelfs het knuffelen met huilende kids of snottebellen afvegen bij je kroost missen we. Zal dit na Corona ooit nog hetzelfde zijn?

Katers

Tja, moeten we hier heel veel woorden aan vuil maken? Wij denken van niet! Ondanks dat we allemaal flink kunnen klagen, mopperen en zeuren als onze wekker ’s ochtens om 7 uur gaat, terwijl je voor je gevoel net in bed ligt, en de bonkende hoofpijn begint op te spelen. We zouden het nu toch echt voor lief nemen. En ondanks dat we de kater zelf dan misschien niet per sé missen, als we dan terugdenken aan de mooie middag/avond die aan die kater vooraf gaat hebben we dat er maar al te graag voor over. Proost! 

Wat mis jij normaal het minst, maar nu stiekem toch het meest?! Laat het ons weten in de comments! 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren