Wij missen de winter! (deel 1)

Hoewel we in Nederland een kleine week konden genieten van de sneeuw en de kou, kunnen we het natuurlijk niet vergelijken met de uitgestrekte witte vlaktes en het fantastische uitzicht dat we in de bergen hebben. Daarom een lijstje met de dingen die wij als sneeuwsportleraren erg missen! En natuurlijk de ultieme tips voor hoe ook jij dit toch een klein beetje in huis kunt halen. 

Lunchen in de sneeuw

Het is mooi weer, je hebt je groep een hele dag mee op stap en je besluit om lekker buiten op het terras te lunchen met je gasten (kids of volwassenen, maakt allemaal niet uit!). Hoe heerlijk is het als het zonnetje dan lekker schijnt en je extra bruin kan worden met latschenkiefer, terwijl de kinderen genieten van kaiserschmarrn en spelen in de sneeuw. 

Of iets soortgelijks wat we echt nóg meer missen: tijdens een vrije dag een lekkere tocht maken en in de zon genieten van je broodje en een lekkere Radler. 

Het eten

Dagelijkse kaiserschmarrn eten, Speckknödel als leraarmenu en een dikke Schinken-Käse Tost in de après-ski! Alleen bij de gedachte al krijg ik honger en zin om naar de sneeuw te gaan! Gelukkig hebben onze bloggers enkele van deze gerechten thuis gemaakt en kunnen we ze met jullie delen, zodat je zelf ook het Oostenrijkse eten in huis kan halen!

De klassieker maken? Check het Kaiserschmarrn recept. Toch liever een Tiroler Gröstl, ook daar hebben we de benodigde kennis voor in huis. Zin in Speckknödel? Ook geen probleem. 
En een lekker toetje mag natuurlijk niet ontbreken! Check hier het recept voor Apfelstrudel. Mahlzeit!

Shoppen

Er bestaat niet zoiets als te veel skikleren hebben, dus ook nu kun je lekker shoppen en alvast wegdromen. Hoewel we de skischool korting en het lekker struinen door de plaatselijke winkels op dit moment nog moeten missen, kunnen we gelukkig wel online shoppen bij de Nederlandse websites die skikleren verkopen. Vooral nu is er bij veel webshops end of season-sale. Zo weten we in ieder geval zeker dat we een fabulous comeback maken met het nieuwe seizoen over 8,5 maand (ja! Nog maar 8,5 maand!). 

Off-piste skiën

Het heeft gisteren flink gesneeuwd en je bent vandaag vrij, wat doe je? Lekker off-piste skiën natuurlijk! Even triomfantelijk zwaaien naar je collega’s die wél moeten werken (no friends on powder days), je pieper en die van je buddy testen en lekker meters maken in de diepe sneeuw! Who’s in!?

Skileraarbier

Zillertalerpils, een halve liter Radler voor €2,50, gratis biertjes krijgen van de ouders van je kinderen en af en toe een gratis shotje van de barman. Och wat missen we dat toch! Gelukkig kun je steeds meer bier online bestellen en verzenden ze ook naar Nederland. De leuke après-ski muziek hebben wij van Sneeuwsportleraren ook al voor jullie geregeld a.d.h.v. deze SSL-Spotify-lijst – hard meeblèren heb je geheel zelf in de hand. Alleen de drukte, de biervlekken op je pully en de stinkende oksels van de gasten om je heen moet je er zelf even bij denken. Maar een groot deel van de belangrijkste componenten voor een geslaagde après-ski, is in ieder geval aanwezig!

De skigroepen

Onze gasten. Zowel kinderen als volwassenen. Hoewel je ze soms wel in een sneeuwheuvel kan duwen met hun gezicht, missen we ze toch heel erg! De gezellige gesprekken in de gondel en tijdens het eten, de leuke spelletjes, de vele knuffels, sneeuwballengevechten en de mooie tekeningen die we krijgen aan het einde van de week! WE MISS YOU! 

Last but not least….

En natuurlijk missen we het meeste ……. onze collega’s!!! En stiekem zelfs onze strenge baas een beetje! 😉

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren