Britse skileraren mogelijk 1 jaar de cel in

Simon Butler, de Britse skileraar die eerder dt jaar in het nieuws kwam nadat hij door de Franse politie van de piste was gehaald, hangt momenteel één jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

In onze eerdere artikelen over Simon Butler kun je lezen hoe het zover heeft kunnen komen. Terwijl Simon Butler samen met enkele collega’s skiles aan het geven was in het Franse Megeve werden zij boven aan de skilift opgewacht door de Franse politie. Vervolgens zijn zij in de boeien geslagen en in hechtenis genomen. Het viertal heeft de nacht in de cel door moeten brengen. De aanklacht tegen de skileraren was lesgeven zonder de juiste papieren, wat strafbaar is in Frankrijk.

Rechtszaak
Gister middag is dan eindelijk de rechtszaak tegen Butler begonnen. Twee uur later dan gepland werd om 18:00 uur de rechtszaal geopend. Drie uur lang werden Simon en zijn werknemers ondervraagd door de jury en aanklager.

De eis van de aanklager is één jaar gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Gaat de rechtbank akkoord met deze eis dan gaat Butler voor vier maanden de gevangenis in voor het lesgeven in de Franse Alpen. Naast de celstraf wordt er een boete geëist van €10.000,-.

De aanklager verwijdt Butler dat hij ‘systematisch de wetten negeert’ en dat hij geen enkele moeite heeft gedaan om aan de juiste verplichtingen te voldoen. Alleen Butler zelf hangt een lange gevangenisstraf boven het hoofd. Zijn werknemers hangt bij een veroordeling een voorwaardelijke straf van 8 maanden boven het hoofd.

Verdediging
De verdediging van Butler deed er alles aan om de rechtbank te overtuigen van het juist handelen van de skischool. Volgens de verdediging beschikken alle leraren over de juiste kwalificaties. De kwalificaties die benodigd zijn om als skileraar in Europa werkzaam te mogen zijn, zijn immers vastgelegd in de Europese wetgeving. Butler en zijn werknemers voldoen aan deze wetgeving, maar de Franse autoriteiten houden er hun eigen regels op na.

De verdediging claimt dat Frankrijk zich niet aan de Europese wetgeving houdt en dat ze daarmee de vrije arbeidsmarkt in de weg staan. Frankrijk is het enige Europese land dat de internationale diploma’s en kwalificaties niet erkend. In ieder ander land is een zogenaamde ‘level 3 kwalificatie’ voldoende om te mogen werken als ski instructeur. In Frankrijk moet men een ‘level 4 kwalificatie’ hebben wat onder andere betekent dat een skileraar een Olympisch parcours in een zeer snelle tijd moet afleggen.

Simon Butler heeft in ieder geval een hele duidelijke mening over deze rechtszaak. Volgens hem zijn de Franse autoriteiten bezig om buitenlandse skischolen te weren zodat ze zelf meer klanten kunnen krijgen. “Deze rechtszaak is erg stressvol voor mij en ik denk er serieus over na om met mijn bedrijf naar Zwitserland te gaan. Daar worden mijn diploma’s wel erkend,” aldus Butler.

De uitspraak in deze rechtszaak laat nog even op zich wachten, op 16 juli wordt bekend of Butler daadwerkelijk de gevangenis in moet. Zowel Butler als de Franse aanklagers hebben in ieder geval aangegeven in hoger beroep te gaan wanneer zij op 16 juli verliezen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren