Hoogtijdagen voor skischolen voorbij

Met de vernieuwingen in het Vorarlberger skischolensysteem zijn er op de pistes nieuwe tijden aangebroken: Skileraren moeten worden aangemeld en hoogopgeleiden skileraren kunnen zich zelfstandig maken. De vernieuwingen hebben geen positieve uitwerking voor de skischolen.

De hoogtij jaren lijken voorbij. Na de vernieuwingen die in 2010 zijn doorgevoerd heeft Skischule Arlberg de omzet met 25% zien afnemen. De kosten daarentegen zijn met 30% gestegen, aldus Johannes Bischof, directeur van Skischule Lech tegenover vorarlberg.orf.at. Die hogere kosten hebben hun uitwerking op de prijs van de skilessen. Voor de skileraren zorgt de nieuwe regelgeving voor meer zekerheid maar voor de skischolen zijn nieuwe tijden aangebroken.

Eenderde minder skileraren in Arlberg
Rond de 700 skileraren werken er tijdens de kerstvakantie in de Arlberg. De vakantieperiode is wel een uitzondering want gemiddeld werken er nog 230 skileraren voor Skischule Arlberg. Dat is eenderde minder dan tijdens de hoogtij dagen van de skischool. Ook merkbaar is het dat hoogopgeleiden skileraren zich zelfstandig kunnen maken. Er zijn ondertussen 200 vergunning uitgegeven door de Oostenrijkse deelstaat wat het voor skischolen moeilijker maakt hoogopgeleiden skileraren te vinden.

Nieuw goedkoper opleidingsmodel gepland
“Met een nieuw, goedkoper, opleidingsplan voor beginnende skileraren zou de vermindering in het aantal skileraren tegen moeten worden gegaan. In het hoogseizoen zijn er skileraren tekort, de opleiding is duur en de lonen zijn omlaag gegaan,” zegt de nieuwe voorzitter van het Vorarlberger Schilehrerverbandes en eigenaar van Schischule Gargellen, Andreas Lippitsch. Vooral buitenlandse geïnteresseerd moeten daarmee naar Vorarlberg getrokken worden. Het nieuwe model zal al komende winter in werking worden gezet. De opleiding zal in plaats van €2.000,- nu €1.000,- gaan kosten en zal niet meer op de gletsjer plaatsvinden maar in de skigebieden in Vorarlberg.

Bron: vorarlberg.orf.at

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het