Illegale skileraren op de pistes in Vorarlberg

Het Oostenrijkse Vorarlberg verwacht dit jaar te maken te krijgen met 200 illegale skileraren. Deze illegale skileraren bieden hun diensten vaak goedkoper aan dan de lokale skileraren zonder dat ze beschikken over de nodige opleidingen.

Groeiend probleem
De illegale manier van werken in de skisport heeft er toe geleid dat drie jaar geleden in Vorarlberg de meld- en socialeverzekeringsplicht voor skileraren is ingesteld. Ook dit jaar rekent de skileraren vereniging weer op rond de 200 niet aangemelde skileraren. Voor de professionele skischolen in Vorarlberg wordt de illegale concurrentie een steeds groter probleem. Skilessen worden vaak goedkoper en direct via reisorganisaties aangeboden zonder dat de skileraren beschikken over de nodige opleidingen.

Controlle
Eerder schreven we al over de twee controleurs die door de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn aangewezen om de illegale skileraren tegen te gaan; lees meer. Ook de deelstaat Vorarlberg gaat werken met twee controleurs die op de pistes toezicht gaan houden. Hun doel is het opsporen van skileraren die illegaal op de pistes aan het werk zijn. In de praktijk is gebleken dat dit een bijzonder moeilijke opgave zal zijn. Skilerarenverenigingsvoorzitter Melmer richt zijn hoop op het nieuwe skilerarenbewijs. Dit bewijs wordt alleen verstrekt aan skileraren die legaal aangemeld zijn en moet ten alle tijden aan de controleurs kunnen worden getoond.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren