Illegale skileraren op de pistes in Vorarlberg

Het Oostenrijkse Vorarlberg verwacht dit jaar te maken te krijgen met 200 illegale skileraren. Deze illegale skileraren bieden hun diensten vaak goedkoper aan dan de lokale skileraren zonder dat ze beschikken over de nodige opleidingen.

Groeiend probleem
De illegale manier van werken in de skisport heeft er toe geleid dat drie jaar geleden in Vorarlberg de meld- en socialeverzekeringsplicht voor skileraren is ingesteld. Ook dit jaar rekent de skileraren vereniging weer op rond de 200 niet aangemelde skileraren. Voor de professionele skischolen in Vorarlberg wordt de illegale concurrentie een steeds groter probleem. Skilessen worden vaak goedkoper en direct via reisorganisaties aangeboden zonder dat de skileraren beschikken over de nodige opleidingen.

Controlle
Eerder schreven we al over de twee controleurs die door de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn aangewezen om de illegale skileraren tegen te gaan; lees meer. Ook de deelstaat Vorarlberg gaat werken met twee controleurs die op de pistes toezicht gaan houden. Hun doel is het opsporen van skileraren die illegaal op de pistes aan het werk zijn. In de praktijk is gebleken dat dit een bijzonder moeilijke opgave zal zijn. Skilerarenverenigingsvoorzitter Melmer richt zijn hoop op het nieuwe skilerarenbewijs. Dit bewijs wordt alleen verstrekt aan skileraren die legaal aangemeld zijn en moet ten alle tijden aan de controleurs kunnen worden getoond.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en