Österreichische Demo- und Skilehrermeisterschaft 2015

Aan het eind van het seizoen vinden ieder jaar in Oostenrijk de skilerarendemonstratie en -reuzenslalomwedstrijd plaats. Dit seizoen zal het evenement plaatsvinden op 7 Maart in Dienten, Salzburg.

Wie is de beste?
Aan het eind van het wintersportseizoen kunnen de Oostenrijkse skileraren zich met elkaar meten in een reuzenslalom- en demonstratiewedstrijd. Skischolen vanuit heel Oostenrijk kunnen zich als team inschrijven en aan de competitie deelnemen. Bij de reuzenslalom gaat het erom als team zo snel mogelijk de slalom af te leggen. Naast de teambeoordeling kunnen de skileraren ook individueel in de prijzen vallen. Zal Sandra Bernhofer van Skischule Fun & Pro Flachau ook dit seizoen weer de grote winnaar worden?

Tijdens de demonstratie afdaling skiën de leraren van verschillende skischolen zo synchroon mogelijk de piste naar beneden. Voor de gecompliceerde synchroon afdalingen zijn de skileraren het hele seizoen aan het trainen. De afdalingen worden beoordeelt door een vakkundige jury.

2014
De Demo- und Skilehrermeisterschaft van 2014 in Saalbach-Hinterglemm was een groot succes. Vorig seizoen publiceerde we de uitslagen in het artikel: Uitslagen Österreichische Demo- und skilehrermeisterschaft 2014. De Oostenrijkse televisiezender RTS was erbij en legde het evenement vast:

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren