Wereldrecord grootste skiles waarschijnlijk verbroken

Ski- en snowboardleraren uit 160 skigebieden in Amerika deden afgelopen vrijdag mee aan de poging het wereldrecord voor grootste skiles te verbreken. De poging was een succes en het record lijkt verbroken te zijn.

“Ik ga er vanuit dat het record verbroken is. Waarschijnlijk duurt het nog even voor we daar zekerheid over hebben,” zegt Mary Jo Tarallo, uitvoerend directeur van de organisatie Learn to Ski and Snowboard. “Ik kan melden dat er duizenden deelnemers waren verspreid over heel Amerika. Guinness heeft hele strikte regels over hoe de aantallen worden geteld. Ik verwacht dat het proces nog enkele weken zal duren.”

De Guinness Word Record poging werd georganiseerd ter promotie van de Learn to Ski and Snowboard maand. Dit jaarlijkse initiatief moet zorgen voor een toename in de interesse in het volgen van skiles. Tarallo gaf aan dat de wereldrecord poging in dat opzicht een succes in geweest. “De media aandacht voor het evenement heeft de bekendheid van de wintersporten goed gedaan. We hebben voldoende aandacht weten te krijgen voor skileraren die met hun instructies mensen op een veilige manier kunnen laten kennismaken met de sport.”

Zodra het bericht naar buiten komt dat er spraken is van een nieuw wereldrecord zullen we daar over berichten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren