Privéles: niet altijd even makkelijk

Iedereen krijgt wel eens een keer een privé skiles met een gebruiksaanwijzing. Vanuit de skischool wordt je van te voren ingelicht dat er bij het boeken al een hoop vragen gesteld zijn en er speciale wensen zijn uitgesproken. Tijdens de eerste ontmoeting merk je direct dat deze gasten torenhoge verwachtingen hebben. In dit artikel geven we je enkele tips om die lastige privé uurtje’s door te komen.

Geef les volgens het boekje
Het klinkt misschien wat sullig maar door je precies aan de oefenrijtjes te houden kun je achteraf een hoop problemen voorkomen. Het skileraren handboek van sneeuwsportleraren.nl is een handig geheugensteuntje. Bij gasten die al redelijk parallel kunnen skiën zitten er vaak in de alpinehouding veel kleine foutjes. Het herhalen van de kantoefeningen heeft vaak een super effect op je gasten. En mochten je gasten achteraf toch bij de skischool binnen komen lopen kun je altijd duidelijk vertellen dat jij je precies aan het Oostenrijkse leerplan hebt gehouden.

Leer je gasten kennen
Ondanks dat je dat bij al je lessen wilt doen is het bij lastige privé skilessen extra belangrijk. Waar komen je gasten vandaan? Hebben ze kinderen? Hoe was hun reis? Bevalt het eten in het hotel? Hoe zijn ze bij jou skischool terecht gekomen? In welke andere gebieden hebben ze geskied? Hebben ze vaker privé les genomen? Wat hebben ze tijdens de vorige lessen gedaan? Waar hebben ze de vorige dag geskied? Wat zijn hun hobby’s? Waar gaan ze met de zomer vakantie heen? Noem het maar op. Vraag je gasten hun kleren van het lijf! Hoe beter je jouw gast leert kennen hoe beter je de les naar hun behoeftes kunt aanpassen!

Stel een duidelijk en makkelijk te halen doel voor je les
Na het eerste “proefrondje” weet je wat je met je gasten gaat doen en waar aan gewerkt moet worden. Vertel je gasten het doel van de les, bijvoorbeeld; “Het skien gaat al prima, maar we kunnen nog wel aan de basis alpinehouding werken waardoor de bochten nog wat meer gesneden kunnen worden. Hierdoor kan aan het einde van de les het tempo wat omhoog en kunnen we de stijlere pistes skiën.” Ben er zeker van dat het doel haalbaar is. Het niet halen van je doel kan een negatieve ervaring achterlaten bij de gast. Het halen van het doel zorgt voor een meetbaar eindresultaat en een positieve ervaring.

Videoanalyse
Doe een videoanalyse met je gasten. De app Hudl is daar super geschikt voor en werkt op iedere telefoon. Oefen wel een paar keer met filmen. Tips en tricks voor deze app lees je hier.

Een passend slot en samenvatting
Zorg voor een passend slot van de les. Ski bijvoorbeeld de piste waar je mee begonnen bent zodat je het verschil kunt laten voelen. Herhaal welke oefeningen je gedaan hebt, welke piste’s je hebt geskied, of het beoogde doel van de les behaald is en vraag je gasten of ze het naar hun zin hebben gehad. Een echte pro heeft natuurlijk een persoonlijke visitekaartje in zijn jas zitten en overhandigt die aan de gasten.

Natuurlijk zijn er nog 1001 dingen die een op het oog lastige les tot een succes kunnen maken. Welke tricks gebruik jij?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het