Skileraren Informatie jaaroverzicht 2015

Het afgelopen jaar was het jaar waarin een skilerares uit Mont-Sainte-Anne in Canada samen met haar leerling noodgedwongen uit de lift moest springen en het jaar waarin de drie grote Alpenlanden Frankrijk, Oostenrijk en Italië bekend maakte uit de ISIA te stappen. Samen kijken we terug op het jaar 2015 en wat ons skileraren dit jaar heeft bezig gehouden.

Skilerares vermist na kamerbrand Kappl
Begin januari ontstaat er in de kamer van een 39-jarige Tjechische skilerares uit Kappl brand. Nadat de brandweer de brand onder controle heeft is de skilerares spoorloos verdwenen. Een grote zoekactie met brandweer, bergredding en alpine-politie leverde geen resultaat op.

Skileraar verongelukt tijdens skilerarenwedstrijd
Eind februari komt een 52-jarige skileraar van Skischule Pfaffenwinkel tijdens het Peitinger Skimeisterschaft 2015 vlak voor de eindstreep ernstig ten val. Nadat hij per helikopter naar de kliniek in Murnau is gevlogen overlijd hij daar aan zijn verwondingen.

Skilerares springt noodgedwongen met leerling uit lift
In maart merkt een 17-jarige skilerares uit Mont-Sainte-Anne, Canada, dat de stoel waarin ze samen met haar jonge leerling zit meer beweegt dan de stoelen voor hen. Als ze ziet dat de lift vast zit in één van de lifttorens verteld ze haar 6-jarige leerling dat hij los moet laten en naar beneden moet springen. Beide overleven hun moedige actie.

2Btravel bestaat 5 jaar en gaat verder als Snowlife
Eind april viert skilerarenopleider 2Btravel haar 5-jarig bestaan. Tijdens de viering in SnowWorld Zoetermeer maken ze tevens hun nieuwe naam bekend. Vanaf dan gaat de organisatie verder als Snowlife. Met de nieuwe naam introduceren ze ook een nieuwe bestemming: Canada.

Snowminds gaat verder dan alleen opleiden
In juni komt het Deense Snowminds naar Nederland. De skilerarenopleider wordt door enkele van de meest fanatieke Nederlandse skileraren naar ons land gehaald. Snowminds onderscheid zich doordat ze niet alleen skileraren opleiden maar ze ook begeleiden tijdens hun tussenjaar. Ze richten zich naast de bekende bestemmingen in de Alpen ook op bijzondere bestemmingen zoals skigebieden in Japan en Afrika.

6-jarige aangeklaagd na skiklas ongeval
In het skigebied Hochhäderich, Oostenrijk, skiet eind augustus een 6-jarig meisje, dat onderweg is met haar skiklas, tegen een vrouw aan. De vrouw zou recht naar beneden zijn geskiet op het moment dat het meisje haar bocht maakte. De vrouw kan na het ongeluk niet meer skiën als gevolg van zware verwondingen. Ze eist een schadevergoeding van €38.000,-.

Pizzapunt

De eerste echte pizzapunt
In oktober schreven we over de eerste echte pizzapunt. Dit hulpmiddel maakt de bekende pizzapunt visueel voor kinderen en ondersteund het maken van de beweging.

Groot tekort aan skileraren in Amerika
In november maakte de Amerikaanse skischolen bekend dat ze een tekort aan skileraren hebben. Door het gebrek aan sneeuw vorige seizoen lagen de aanmeldingen voor skileraren tussen de 20 en 30 procent lager dan wat het had moeten zijn. Genoeg werk in Amerika dus!

Ook Italië verlaat de ISIA
Nadat Frankrijk en Oostenrijk eerder dit jaar hadden aangegeven de internationale skilerarenorganisatie te verlaten deed deze maand ook Italië dat. Dat deze drie Alpenlanden de ISIA hebben verlaten is een grote klap voor de skilerarenorganisatie. Frankrijk, Oostenrijk en Italie zijn goed voor 50% van de aangemelden skileraren en skischolen.

2016
Voor het begin van het nieuwe jaar hopen we met z’n allen vooral op veel sneeuw. Wordt het echt een horrorwinter of houd het mooie weer stand? Ook het komende jaar blijven we jullie voorzien van dagelijkse updates over alles wat er in skilerarenland gebeurt. Bedankt voor het toesturen van jullie tips, foto’s en leuke blogs! En natuurlijk wensen we jullie een heel fijn wintersportseizoen.

Het team van Skileraren Informatie wenst iedereen een gezond en sneeuwrijk 2016!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren